torstai 16. lokakuuta 2008

Suomen ja maailman talouden näkymät

Minua on kummastuttanut se, että valtiovarainministeri Katainen, poliittinen eliitti ja valtamedia on jotenkin "yllättynyt" maailmantalouden - sanotaanko nyt ainakin hidastumisesta tai taantumasta. Vuosi sitten kirjoitin maikkarin keskustelupalstalla nimimerkilläni aiheesta ja siitä, että jo silloin oli talouden mittarit hälyttävästi menossa alaspäin,so. suomalaisten yhtiöiden arvosta oli jo pudonnut vuonna 2007 30% ja USA:n tekemällä tehty talouskupla oli kaikkien nähtävillä. Tämän lisäksi netissä eri talousaikakaussivustoilla on nähtävissä maailman talouden ennusteet sadalta vuodelta ja niissä on taantumat ja lamat ennakoitu muutaman vuoden tarkkuudella - ja pitkällä aikavälillä. Nykyisen taantuvan talouden ennustettiin alkavan 2007 ja päättyvän 2012; taantuman kovuudesta ei olla varmoja, mutta pahoin pelkään, että nyt ajetaan transatlanttista uutta maailman järjestystä eli eufeminisessä muodossaan globalisaatiota ja transatlanttisen talousvyöhykkeen yhdentymistä.

USA:ssa on jo jokin aika sitten allekirjoitettu aiesopimus Pohjois-Amerikan talousliitosta joka muistuttaisi EU:ta ja, että dollari vaihdettaisiin uuteen rahayksikköön Ameroon. Tämä aiesopimus on Bushin allekirjoittama ja siihen kuuluisi USA, Mexiko ja Kanada. Asiaa on viety matalalla profiililla ja se on julkaistu postimerikn kokoisena USA:n valtamediassa ja Suomessa ei lainkaan; asiasta löytyy lisätietoa täältä: Council on Foreign Relations: Building a North American Community, 2005, http://www.cfr.org/content/publications/attachments/NorthAmerica_TF_final.pdf

Tämän lisäksi on viitteitä transatlanttisen talousunionin perustamisesta ja siitä löytyy tietoa täältä: http://thenewamerican.com/node/7027 Dennis Behreandt: Creating a Transatlantic Common Market, The New American, 7.2.2008

Kysymys kuuluukin, että onko nykyinen maailmantalouden taantuma tarkoituksella rakennettu, jotta vauhditettaisiin globalissaatiota, eli oikeammin transatlanttista finanssitalouden ja markkinoiden yhdentymistä, sillä siitähän oikeasti globalisaatiossa on kyse.

No, aika näyttää, mutta itse suosittelen ihmisille olemaan tarkkoja raha-asioissa ja ainkin välttämään turhia kulutusluottoja ja suuria hankintoja, ellei niitä ole ihan pakko toteuttaa.

Ei kommentteja: